Primeur in de galerie!

Amersfoort Art

Als ik terug kijk naar het afgelopen jaar ben ik wel trots op m’n prestaties. Dat dan weer wel 🙂 Ik heb ongelofelijk veel gemaakt en zit er nog steeds midden in. Van allerlei thema’s en technieken zijn voorbij gekomen.

Bloemen

Primeur! Vanaf deze week voor het eerst in de galerie te zien bij Amersfoort Art. Ik heb ze altijd een beetje voor mezelf gehouden, maar nu is het tijd om ze naar buiten te brengen. Ik ben (mag ik dat van mezelf zeggen?) echt fan van mijn bloemen schilderijen. Ze zijn zo lekker fris en kleurrijk.

Thuis ben ik nooit zo ontzettend lief voor de bloemen die ik dan zo af en toe in een vaasje op de tafel heb staan. Vaak hangt het in een paar dagen al slap. Neemt niet weg dat ik bloemen prachtig vind en zo’n bloemen schilderij was voor mij echt de oplossing! Daarom heb ik de eerste eigenlijk voor mezelf gemaakt, totdat mijn lieve mamsje hem onder mijn neus vandaan kaapte. Dus doel voor 2019 is een bloemenschilderij voor mij maken. Soms zijn mijn muren in huis helemaal leeg. Alles weg. Alleen maar heel erg ok natuurlijk!

Bloemenschilderij,kunst,karlien,karlienart,kunstlaren,artlaren,amersfoort
bloemenschilderij,karlien,kunst,art,amersfoort

Eerste Locatie het Brinkhuis Laren

De onthulling heeft vorige week donderdag plaatsgevonden in het Brinkhuis in Laren. In het restaurant worden de olifantjes een maand lang tentoon gesteld om vervolgens over ongeveer een maand weer op een nieuwe locatie gepresenteerd te worden. We houden de spanning er in. Ik moet het toch nog een keer noemen dat dit ontzettend leuke project mogelijk is gemaakt door Jumbo van Velthuizen in Laren. Eigenaresse Patricia Klaster heeft dit initiatief genomen omdat naast het onderwerp Jumbo/Olifant dit natuulijk een heel goed doel is om te sponseren. Je kunt op de website van de Elephant Parade de projecten zien waar ze mee bezig zijn.

Mini elephantparade Laren met de Jumbo van Velthuizen

De 6 winnaars (eentje staatmini elephantparade laren nog niet op de foto) van de ontwerpwedstrijd hebben bij mij in m’n atelier de olifanten beschilderd. Twee middagen hebben de kids hier keihard aan gewerkt. Zo makkelijk is het nog niet om een ontwerp wat je heel mooi en precies met stift op potlood hebt gemaakt, ineens 3D moet vertalen. We hebben de ontwerpen daarom ook ietsje aangepast zodat het beter tot z’n recht zou komen op het olifantenbeeldje. En het resultaat mag er wezen al zeg ik het zelf!

In samenwerking met de Jumbo van Velthuizen gaan deze olifantjes een eigen mini Elephantparade maken in Laren, het dorp waar op dit moment ook de grote Elephantparade plaatsvind. Hierover binnenkort meer…….

Hahaha, ik ben zo ontzettend blij met m’n plekje. Nog een klein beetje vullen en dan mogen de gekleurde verfspetters komen!


Laagjes…

Ondanks dat ik mij vastklamp aan mijn zo vertrouwde thema, ben ik altijd erg met materialen aan het experimenteren.  Ik kijk hoe bepaalde materialen op elkaar reageren. Wat gebeurt er als het opdroogt. Vaak als ik met een tevreden gevoel ’s middags de deur van mijn atelier sluit, is het droogproces nog volop aan de gang. Ik kan niet wachten om een dag later te kijken wat er gebeurd is. Ben ik tevreden….dat is altijd de vraag. Er ontstaan verschillende dikke en dunne laagjes verf. Soms ben ik zo blij met het resultaat, maar is het lastig om een bepaald proces te reproduceren. Dat is wat mijn werk ook zo uniek maakt!

layers,laagjes,relief,acryl,mixedmedia,art,kunst,schilderijen,karlien

“Love and Sunshine” | 100 x 200 cm | Mixed media op Linnen