David Hockney

NPO – Close Up

In deze tijd waar je minder eropuit kan om inspiratie te zoeken moet je je op een andere manier proberen te prikkelen. Ik krijg vaak inspiratie van andere kunst en kunstenaars. Het leert je om dingen eens van een andere kant te bekijken en om uit je comfortzone te komen, als je dat durft tenminste.

Er zijn over David Hockney meerdere documentaires gemaakt. Ik heb deze gekozen omdat hij echt van deze tijd is. Sowieso ben ik een fan van David. Zijn manier van denken en leven inspireert mij enorm. Niet dat ik dat zou willen naleven, maar denk wel soms: zo kan het ook!

Maargoed… Ben je benieuwd? dan is deze docu van mij een aanrader. Je kunt op de website van de NPO ook veel meer leuke docu’s vinden, mocht je je vervelen 😉

Vrouwenportretten

Tot 5 januari in Singer Laren

Vrouwenportretten in Singer Laren

Even inspiratie opsnuiven. De tentoonstelling “Weer en wind” is werkelijk ook prachtig, maar de portretten spreken mij helemaal aan. De foto’s van Marie-Jeanne zijn trouwens tegek. Ik maak zelf natuurlijk ook vaak portretten. Wil je niet in herhaling vallen door steeds hetzelfde te maken kan je zoveel leren van andere kunstenaars. Echt de moeite waard om even te gaan kijken.

De tentoonstelling duurt tot 5 januari dus je hebt nog genoeg tijd!

Singer Laren

singer,laren,vrouwenportretten,karlien,laren,art laren

Singer Laren | Cuban Art Now

Singer,laren,artlaren,singerlaren,kunst,expositie,tentoonstelling,cubanart

Cuban Art Now | Singer Laren

Ik was zo benieuwd naar deze tentoonstelling dat ik gelijk de eerste dag al ben gaan kijken. Er moesten zelfs nog wat doeken worden opgehangen. Ten eerste was ik al impressed door het primaire kleurgebruik in de eerste zaal, heel vrolijk. Enorm uitvergrootte “kindertekeningen”. Puur en simpel opgezet. Door het formaat van de doeken komt het wel echt binnen. De kunstenaars die de tentoonstelling vormen hebben een ander materiaal gebruik en technieken, maar op de een of andere manier valt het prachtig samen. Mede door het kleurgebruik. Veel schilderijen zijn primitief opgezet, bijna schetsmatig.

Singer,laren,artlaren,singerlaren,kunst,expositie,tentoonstelling,cubanart

Cuban Art Now | Singer Laren

Binnenkort ga ik ook met mijn kinderen de expositie bezoeken. Ik verwacht dat het erg in de smaak zal vallen en ik ben bovendien ook altijd benieuwd naar hun ongezouten mening! Voor kinderen is er ook weer een speurtocht en binnenkort tijdens de Elephant Parade kunnen ze ook een mini olifantje beschilderen.

Singer,laren,artlaren,singerlaren,kunst,expositie,tentoonstelling,cubanart

Henni Hasselaar | Singer Laren

Op mijn weg naar de uitgang liep ik langs de aquarellen van Henni Hasselaar. Ze heeft de hele bouw van het nieuwe Singer op papier gezet. De verhoudingen klopten goed en ze heeft ook mensen erbij geschilderd. Herkenbaar en realistisch. Erg onder de indruk, wat heeft ze dat prachtig gedaan!!!!


Vorige tentoonstellingen:


Desiree Dolron in Singer Laren

Nog even naar de expo van Desiree Dolron in het Singer Laren voordat ze weer weg is 14 mei! Ik was zo benieuwd om de foto’s van de Xterior serie en de onderwaterfoto’s in het echt te bekijken. Tegenwoordig wordt er zo kunstzinnig creatief met fotografie gewerkt dat je het verschil tussen foto en schilderkunst soms moeilijk kunt zien.

Xterior series

Toen ik de zaal met de foto’s uit de Xterior series binnenliep voelde het net alsof ik op de set was beland van een kostuumdrama. Absoluut niet negatief bedoeld want ik ben echt serieus gek op kostDesireedolron,singerlaren,kunstlaren,museumlaren,karlien,karlienartuumdrama’s! De gebouwen, sobere kleding, maagdelijke uitstraling van de modellen, en het prachtige ingevlochten haar. De kleding  door de transparantie soms ook pikant. De vrouwen lijken wel porseleinen poppen, prachtig haar, zijdezachte huid.

De andere zalen lieten weer een heel ander genre zien. Verweerbaarheid in straatbeelden en mensen. Pijn, cultuur, emotie.

Gaze

Dan de laatste zaal met de verschrikkelijk mooie foto’s van portretten onderwater, Gaze. Prachtige kleuren en lichtinval. Het lijken wel olieverf schilderijen. Wederom een soort sober gevoel wat er weergegeven lijkt te worden.

Xterior en Gaze spraken mij het meeste aan. Deze foto’s laten veel aan de verbeelding over. Zo creatief en onwerkelijk, schitterend!

Desiree Dolron in Singer Laren