Heart to Heart

Goeie voornemens 2022

Heart to heart

Deze keer een ander soort terugblik. Niet over hoe het geweldig is gegaan met de schilderijen en hoe ik zo van mijn werk hou en dat ik me een lucky bastard voel dat ik dit elke dag mag doen. Nee, deze keer een klein heart to heart gesprekje. Want natuurlijk kan het goed met je gaan en je werk voorspoedig, alles lekker op de rit. Maar ik denk dat het na zo’n lange periode tijd wordt om eens goed om je heen te kijken. Het is nota bene december, tijd om lichtjes aan te steken en er te zijn voor elkaar.

Heart to heart, een openhartig gesprek met je moeder. Een fijne lange knuffel met een vriend. Een troostende arm om je schouder. We maken zoveel ruzie en er is zoveel geweld, er zijn zoveel mensen alleen en eenzaam. Uiteindelijk hebben we allemaal liefde nodig. Heeeeel veel liefde. Juist in deze periode moeten we dat echt niet vergeten. Ookal zijn we een beetje geïsoleerd de laatste tijd. Er zijn nog altijd genoeg mensen met wie het kan. En kan het niet? Bedenk dan andere manieren waarop je je liefde kan tonen, of om te laten zien dat je aan iemand denkt . Er zijn zoveel gebaren! Deze tekening is mijn symbolische liefde en knuffels naar jullie. Ik ben helemaal niet zo’n zweverig persoon, maar aan het einde van het jaar sta je stil bij dingen. Dat doen we allemaal toch? Een omhelzing is een gebaar wat iedereen kent. Een knuffel zegt zo veel en voelt zo goed! En dan bedoel ik natuurlijk niet de knuffels die iedereen maar lukraak weg geeft. Ik bedoel de soort die echt wat betekend, die je raakt in je hart.

De “Heart to Heart” tekening is binnenkort verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage als art print bij Art And Pictures. En snel ook “Heart to Heart” stickers. Gratis bij mij op te halen of ik stuur ze naar je op.

Heel veel liefde van mij voor jullie ook weer in 2022!

X Karlien

Mijn goede voornemens voor 2022:

– Eindelijk na twee jaar “Ground hog day” kijken.

– Heel veel mooi nieuw werk maken, blijven creëren en experimenteren.

– Veel herinneringen maken

– Gelukkig zijn met de dingen die zo gewoon lijken.

– Vaker lekker koken

– Lekker veel goeie wijn drinken

– En heel veel knuffelen duh

Ben je benieuwd naar de betekenis van knuffels en omhelzingen? Check deze website: https://www.bedrock.nl/knuffelen-verschillende-manieren/

En natuurlijk mede mogelijk gemaakt door: Jeroen Hamel, Art district Amsterdam, Chez Freddy , Art and pictures en Singulart en mezelf 🙂

heart,hug,knuffel,tekening,art,schilderij,karlien,kunst,art,laren
heart to heart,hug,knuffel,tekening,art,schilderij,karlien,kunst,art,laren

It’s the end of the year!!!

En wat voor een jaar?!

Zo wat een jaar!!!

Toen we in april met z’n allen in een lockdown zaten dacht ik: Ik ga er zijn voor de kids, beetje homescholing en schilderen even op een lager pitje. Wie wil er immers kunst kopen in deze onzekere stressvolle situatie?!

Had ik deze periode maar gebruikt om te knallen, lekker veel voorraad maken!! Ik heb het nog nooit zo druk gehad, ongelofelijk echt. Vanuit alle hoeken van de wereld kochten kunstverzamelaars mijn werk. Als ik er zo over nadenk snap ik het wel. Mensen gingen niet op vakantie, niet meer uit eten, thuis zitten. Er was geld over om lekker met je huis bezig te zijn. Klussen, verbouwen en dus ook kunst kopen :-). En van mijn vrolijke schilderijen die eigenlijk altijd gaan over plezier maken, samen zijn, krijg je natuurlijk enorm veel positieve energie!

Mijn schilderlessen heb ik helaas even on hold moeten zetten. Ten eerste kon ik in mijn atelier natuurlijk niet de 1,5 meter waarborgen. Ten tweede stond m’n atelier steeds tjokvol met grote nieuwe werken. En als laatste, sinds augustus zijn ook wij ons huis aan het verbouwen. Mijn atelier had er ineens veel meer functies bij gekregen namelijk: Woonkamer, eetkamer, keuken, werkplaats, huiswerkklas en atelier 😉 Wie weet dat ik het nieuwe jaar weer een nieuw schilderklasje kan oprichten, maar ik heb nog geen idee in welke vorm.

Verder wil ik nog echt een paar mensen bedanken:

  1. Jeroen natuurlijk. Het is niet makkelijk om met een kunstenaar samen te leven, helemaal als je sinds maart op elkaars lip zit, zelf een drukke baan hebt, en ook nog het gedril meekrijgt van een verbouwing!!
  2. Schoonpapa Martin, voor het timmeren van enorme kratten om mijn doeken heen J
  3. De galeries natuurlijk! Art District, Amersfoort Art, Chez Freddy en Singulart

Ik heb super veel zin in volgend jaar en ben benieuwd wat het gaat brengen. Deze week m’n laatste grote doek van dit jaar afgemaakt, nu tijd voor andere dingen!

Tot volgend jaar!!!

X Karlien

Art District

Sneak Preview van Atelier Karlien

Art District – Atelier Karlien

In deze vreemde maanden is het werk in mijn atelier gewoon door gegaan. Weliswaar op een iets lager pitje, maar stilzitten echt niet! Dit filmpje heb ik voor Art District Amsterdam gemaakt (gefilmd en ge-edit door mijn dochter 10). Mensen blijven binnen, op deze manier connecten we toch een beetje. Art District verkoopt al meer dan 10 jaar succesvol mijn werk. Deze grote galerie op de bovenste verdieping van de Villa Arena in Amsterdam heeft een enorme collectie kunst. Het is echt de moeite waard om een keertje te gaan kijken 🙂

Door de bank genomen!

Opening 13 december 13.00 u.

Door de bank genomen – 22 nov 2019

Dit ontzettende leuke project is nu vier weken aan de gang. Het leegstaande bankgebouw in hartje Laren is weer tot leven gekomen! Er worden geweldige ideeën geboren en prachtige kunst gemaakt. Op dit moment is dit enorme pand een atelier voor 11 kunstenaars. Het is zo leuk hoe deze mix van personen, welke allemaal afwisselend werk maakt en uiteenlopende ideeën heeft, samengevoegd word tot een geheel.  Vanaf 13 december tot ongeveer half januari zal al ons werk geëxposeerd worden. De opening van deze expo is 13 december 13.oo u. dus mis het niet!!

Deelnemende kunstenaars: Ineke Vaasen, Herold van den Berg, Valentijn Zwanikken, Bettie Bruin, Antoinetty van den Brink, Marcelle Reijn, Karen van den Berg, Tim Dekkers, Charlene van den Eng, Karlien Hamel Kuperus en Arie van den Hout.

Hulp achter de schermen: Projectontwikkelaar Mark Voerman, Wim Jordaan, Hans van Goozen van Buzz Design, VMS de Groot Audiovisuele Verzorging van Theo Lamphen en Anton de Groot, Jumbo Laren en er volgen vast nog meer! Zonder deze hulp zijn we nergens!!

Je kunt ons ook volgen op onze facebookpagina 🙂

Kunst 10 Daagse Bergen

* archief *

Kunst 10-Daagse verslag….

We zijn alweer een week verder. Even een paar dagen om bij te komen. Ik heb de regen en de storm getrotseerd en ik leef nog 🙂

Zo leuk om alle enthousiaste reacties te horen. Stiekem te horen hoe je werk door “normale” mensen besproken wordt. Mensen nemen foto’s, proberen de schilderijen de visualiseren in hun huis. Atelierafspraken gemaakt en zelfs werk verkocht. Naast mijn eigen werk ook leuk om de andere kunst te zien. Er deden dit jaar wel rond de 300 kunstenaars mee, niet te geloven! Ik ben met een voldaan gevoel weer naar Laren vertrokken om te brainstormen over nieuw werk, nieuwe technieken. Dus niet teveel woorden meer, laat mij maar lekker schilderen!

De kunst 10 daagse, 18 tot 27 oktober 2019

Dit jaar doe ik voor de 1e keer mee aan de kunst 10-daagse in Bergen. Ik exposeer met mijn schilderijen bij de super gezellige huishoudwinkel de Marskramer aan de Kerkstraat 5. Een leuk uitje zo tijdens de herfst vakantie.

De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt om een aantal werken speciaal voor de K10D te maken. Het thema van dit jaar is “LUST”. Een thema welke super aansluit bij mijn werk!

Ik ben de weekenden (vrijdag, zaterdag en zondag) van 11.00 u. tot  17.00 zelf in de winkel aanwezig. Met mooi weer hoop ik buiten te kunnen schilderen en tekenen en bij minder weer zal ik binnen aan het werk zijn. 

K10D Bergen

18 tot 27 oktober 2019

www.dekunst10daagse.nl

Rode route nr 42

k10d,bergen,kunst,10,daagse,karlienart,karlien,laren,amsterdam,art,artlaren
art breda 2019,karlien,kunst

Nog even snel naar Art Breda

Vandaag op de valreep nog even naar Art Breda gereden. Ik hoorde zulke goede verhalen. Toegankelijke kleinschalige beurs. Vooraanstaande galeries goed publiek. Nou ben benieuwd….

Rond kwart over 11 kwam ik het parkeerterrein op gereden. Ok moet bekennen, ik stond eerst bij parking van de drive in van de Mac Donalds 😬. Waar het hart van vol is heh… Je kon gewoon makkelijk bij de entree van Art Breda parkeren. Nog wel voor gratis!!!

Als ik een kunstbeurs bezoek, ben ik in de eerste plaats gefocust op wat mij zelf interessant lijkt. Welke galeries spreken me aan en welke passen niet echt in mijn straatje. Op deze beurs wisselen antiek, modern, klassiek en sieraden elkaar af. De kwaliteit is hoog. Wil je een kunstwerk aanschaffen dan heb je dat hier niet voor een koopje. Bij veel galeries kan je ook in termijnen betalen. De stands die er voor mij uitblinkten waren Van Loon galleries en Royals and Rebels. Kleurrijk, jong en energiek. Maar ook Okker Art gallery

Rond een uur of twaalf begint het al een stuk drukker te worden. Ik ga eens nadenken, misschien wat voor mij volgend jaar? We zullen zien!

Art Rotterdam 2019

Even wat inspiratie opsnuiven. Volgende week mijn verslag…..

art,rotterdam,kunstbeurs,artfair,karlien,review