Koffietijd en de Vijf uur Show!

Vorige week vroren je tenen er nog af en deze week ruik je buiten de lente al! Niets is zo veranderlijk als het weer. Maarja ik ben het weermannetje niet. Hoewel, mijn stemming is er wel vaak van afhankelijk…

Art District is de afgelopen maand goed voor me bezig geweest, aardig wat schilderijen verkocht en uitgeleend aan “Koffietijd” en de “Vijf uur Show”. Dat zijn van die leuke dingen. Zelf stond ik op de skipiste in Italië, hoe luxe kan het leven soms zijn en dat hard werken beloond wordt. Dat is natuurlijk ook niet altijd het geval.

Eind van de week komen er weer een lading doeken binnen en kan ik weer creatief aan de slag, zin in!!

koffietijd,vijfuurshow,karlienart,karlien,artdistrict
singer,laren,internationale,vrouwendag,karlien

Naast mijn schilder prestaties geef ik ook een aantal uur per week les aan twee meiden van de middelbare school HIP. Deze donderdag gaan we naar een lezing van Antoinetty van den Brink in het Singer in Laren. De lezing gaat over “De vrouw en de Verleiding” en staat in het teken van “Internationale vrouwendag”. Ben je zelf ook geïnteresseerd? Op de website van het Singer kan je kaarten bestellen.

Laatste update van het jaar!!!!!

Terugblik Karlien 2017

Als ik zo terugkijk op 2017 denk ik vooral, pfff het is echt weer voorbijgevlogen! Zo veel schilderijen gemaakt, zoveel inspiratie, veel nieuwe mensen ontmoet, nieuwe ervaringen opgedaan. Het een nog leuker dan het ander. 

 Elephant parade

In mijn kleine dorpje genaamd Laren gebeurd elk jaar ontzettend veel. Dit jaar kwam de Elephant parade, de olifanten optocht, naar Laren toe. Het hele dorp was bezaaid met de vrolijke gekleurde beelden. Een aantal Larense kunstenaars hebben hier ook aan gewerkt, zoals Gitte Spee, Hanneke Setz en nog een aantal. Ik heb niet letterlijk een olifant beschilderd, maar heb wel met een kleurplaten actie van de Jumbo van Velthuizen geholpen. De winnaars van de actie mochten in mijn atelier een olifanten beeldje beschilderen, onder mijn begeleiding. Een ontzettend leuk en gezellig project!

Atelier,studio,karlien,schilderijen

Gooische Koetsentocht

Daarna volgde de Gooische koetsentocht. Een evenenment welke voor het eerst dit jaar gehouden is. Met als goede doel dit jaar de Elephant Parade. Een aantal prachtige koetsen reed door Laren met steeds weer een traditionele tussenstop. Ik stond samen met Maja Boot bij de poffertjeskraam te schilderen, in de stromende regen. Gelukkig op de veranda. Dat is het nadeel van Nederland en buiten schilderen. Niets is zo veranderlijk als het weer, maar het was wel weer een leuke ervaring.

Nationale kunstdagen

Dit jaar heb ik voor het eerst sinds tijden weer mee gedaan aan een kunstbeurs. Leuk om voor te bereiden en ook weer interessant en leerzaam om direct contact met de klanten te hebben. De beurs werd gehouden in de beursfabriek in Nieuwegein.

Gl’o Art

Een super originele ervaring. Nog redelijk in de kinderschoenen, volgend jaar meer spannend nieuws hierover!

Schilderen met Schwung

En dan natuurlijk mijn gezellige schilderklasje op de maandagavond. Iedereen heeft weer zo z’n best gedaan en er zijn zo veel mooie projecten afgerond, ik ben trots!!!

 

Dus ik kan met een gerust hart zeggen dat ik dit jaar niet stil heb gezeten en tevreden terugkijk op 2017.

Voor iedereen een tegek 2018 toegewenst!!!

 

Liefs, Karlien

atelier,karlien,schilderijen

Knallend Kleurenpallet tijdens de zomer

Zo tussen de bedrijven door, het combineren van kids (man) en werk tijdens de zomervakantie ga ik gestaag door met schilderen….

Naast mijn welbekende schilderijen van vrouwen werk ik ook aan een serie bloemen schilderijen. Heerlijk fris en knallend van kleur. Bloemen kunnen altijd en overal.  Ter inspiratie heb ik ook elke week weer nieuwe bloemen in huis 🙂 Niks mis mee toch!!!? 

Inspiratie

Ik heb gemerkt dat ik totaal geen verstand van bloemen heb. Ik ken geen namen, geen soorten, weet niet hoe ik ze moet verzorgen. Meestal binnen een paar dagen hangt het hele zooitje al slap. Dit is voor mij dus echt weer een uitdaging. En dit staat nog eens los van het schilderen van bloemen. Uiteindelijk gaat het mij alleen om het knallend kleurenpallet, de bloemen, het onderwerp dus, is voor mij voornamelijk een houvast.